tiistai 1. marraskuuta 2016

Harmin viime vuotisten pentujen kuulumisia

Harmin viime vuotiset pennut Hemi ja Nova ovat käyneet luustokuvauksissa. Tässä on niitä tuloksia.

Kuva (c) Kati

Hemi (EG Inari) kävi tiistaina virallisissa tarkastuksissa; silmät terveet, polvet 0/0, kyynär 0/0, lonkat B/B ja LTV0. Jee! Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia ja omistajat on super onnellisia.


Kuva (c) Teemu

 Ja tässä Novan (EG Isla) tulokset.


Roilta (EG Iiro) sitten muuten vaan terveisiä. Rajakoiraopiskelut sujuvat kuulemma hyvin. Tässä Roi poseeraa kaverinsa Stellan kanssa.

Kuva (c) Elisa

Roin ohjaaja Elisa kertoo Roista seuraavaa: "Tosi hyvin edistyy! :) Edistyisi varmaan paremmin/nopeemmin, jos minulla olisi enemmän tietoa ja taitoa. (Mutta sitä vartenhan Roi onkin minulla projektikoirana, jotta oppisin koiran kouluttamista, hoitamista ja elekieltä :) )

Luonteesta ainakin kerrottavana, että ihan mahtava! En siis ole aiemmin tykännyt sakemanneista, mutta projektivaihtoehdoista (sakemanni, lapukka, malinois) sakemanni vaikutti mielekkäimmältä. Enkä olisi uskonut, että ikinä edes miettisin ostavani koskaan saksanpaimenkoiraa. Nyt siis mietin hetkeä, jolloin elämäntilanne sallisi oman sakun.

Roi vakuutti minut heti ensimmäisten viikkojen aikana! Se kiintyi tosi nopeasti ja yhteinen sävel löytyi heti. Roi on matkustellut junassa ja bussissa pennusta lähtien ilman mitään ongelmaa ja Roi osaa rauhoittua paikkaan kuin paikkaan. Roi tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, ei yleensä aloita rähinää, mutta lähtee mukaan, jos joku sille ärähtää. Sietää kaikenlaisia eläimiä (hevosia, lehmiä, kaneja). Tulee erittäin hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa vauvasta vaariin. Kohtaa siis vieraat aina iloisesti. Mutta puolustusvietti löytyy uhkaavissa tilanteissa. (Tosin sitä on kyllä treenattukin). Roi jaksaa juosta metsässä, kävellä paljon ja treenailla useasti päivässä, mutta osaa myös rauhoittua kotiin. Joskus höllempinä päivinä (kun olen esim. kipeä tai väsynyt) Roi ei pompi seinille vaan pystyy olemaan rauhassa. Mutta seuraavana päivänä virtaa kyllä löytyy!

Treenatessa ei anna virheitä anteeksi. Eli pari väärää palkkausta niin ollaan lirissä. Roita on helppo motivoida ja se oppii todella nopeasti! Mitä enemmän jaksaa opettaa temppuja, sen mukavempaa (koiralle ja ohjaajalle). Roi nauttii jäljestyksestä (mikä on tärkeää rajakoiralle).

Ihaninta Roissa on se, että se on koko ajan kuulolla, lenkeillä ja treeneissä. Ei tarvita kuin "äp" tai "Roi" niin pää kääntyy ja silmät kysyy "mitä tehdään?"

Roin selkä ei ole aivan suora vaan vähän laskeva, joten rakenne ei ihan miellytä. Lisäksi Roilla on ollut iho-ongelmia ja hiivaa, mutta ne ovat helpottaneet ruuan vaihdon myötä.

Lonkkakuvat otetaan marraskuussa. Kovasti Roin ulkonäköä ja luonnetta on kehuttu ja onhan siitä tullut komea!"

Ei kommentteja: