maanantai 6. heinäkuuta 2009

Retkun allergiatesti

Retku on käynyt allergiatestissä, koska on ollut allergiaan viittaavia oireita jo jonkin aikaa. Tässä testin tulokset (eli ne, joille Retkun testi näytti positiivista):

Kattara
Niittynurmikka
Karvamesiheinä
Koiranheinä
Heinäratamo
Revonhäntä
Kultapiisku
Leppä
Pähkinäpensas
Tammi
Pyökki
Altemaria
Helminthosporium
Stemphylium
Candida Albicans
Hiiren epiteeli
Varastopunkki (Tyrophagus)
Kani
Maito
Durra
Tomaatti
Kala
Ankka
Juutti
Kärpänen

Testin tulos näytti siis kaikenkaikkiaan ihan hyvältä. Ne normaalimmat ruoka-aineet eivät aiheuta allergioita, joten ruokinnan suhteen ei ongelmia ole luvassa. Samaten normaali elämä ei tule millään lailla tuottamaan ongelmia. Varastopunkkia esiintyy useissa valmisruuissa (nappuloissa), joten niiden syöttämistä saattaa olla syytä rajoittaa.

Tämän testin tulosten perusteella ei siis ole syytä huoleen ja kehoitankin kaikkia olemaan nyt oman koiransa kanssa rauhallisia. Koiraa ei siis missään tapauksessa ole syytä viedä allergiatesteisin, ELLEI SILLÄ OLE SELVIÄ OIREITA! Lähes jokaiselta koiralta varmaan löytyy jokin allergeeni, jos sitä lähdetään tutkimaan, mutta ellei siis oireita ole, ei koira myöskään silloin ole allerginen. Samaten vaikka Retku nyt onkin kalalle allerginen, ei se tarkoita sitä, että kaikki pentueen koirat olisivat samoille ruuille allergisia. Eli ellei mitään oireita ole ollut, kannattaa ruokintaa jatkaa entiseen malliin. Pienet rapsuttelut kesäaikana ei myöskään tarkoita sitä, että koira olisi jollekin allerginen!

Muistakaa, että minulle voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia, jos jokin asia mietityttää, vaikka asia tuntuisi kuinka pieneltä tai vähäpätöiseltä tahansa!

Ai niin, sitten sellainen tiedotusluontoinen asia, että Almalla alkoi ilmeisesti ensimmäiset JUOKSUT!! Tilannetta seurataan, mutta kyllä täysin mahdollista on juoksujen alkaminen jo tässä iässä. Joten katsotaan, miten vuodot tuosta etenevät - vai etenevätkö mitenkään.

Ja sitten vielä loppukevennys: Tuo "Kärpänen" tuossa listan lopussa ehkä korvaa loppukevennyksen kaikkein parhaiten... ;DHyvää kesää kaikille puolivuotiaille!

Ei kommentteja: