Kennel Webekhet's

Kennel Webekhet's
Kuvassa C-pentue 2015

tiistai 16. helmikuuta 2016

Otamme vastaan alustavia varauksia kevääksi suunnitelluille pennuille

Meillä oli tarkoitus astuttaa Kara eilen tutulla uroksella, mutta uroksen kunto ei enää riittänyt kyseiseen tehtävään. Olin sitten illalla yhteydessä tuttuun ja pitkään koiria kasvattaneeseen kasvattajaan, koska olisin halunnut vinkkejä, että miten pitäisi toimia, jotta astutus onnistuisi. Mutta ikävä kyllä mitään ei ole tuossa tilanteessa kuulemma tehtävissä. Tulin siihen tulokseen, että nyt pelataan varman päälle ja otetaan peliin mukaan sellainen uros, joka varmasti astuu ja jolla on jälkeläisnäyttöä myös useammalla pentueella.

Etsin siis yhdistelmästä terveyttä ja koulutettavuutta. Tarkoitus olisi jättää tästä tulevasta pentueesta itselle yksi jalostusnarttu kasvamaan ja olen myös valmis sijoittamaan pennun/pentuja, jos hyvä sijoituskoti löytyy.

Haen tänään tänne meille Cisco vom Wolfsdreieck'in eli Kiskon koko viikonlopuksi. Kiskon vahvuus on siviilielämän hermorakenne. Se ei piipitä eli sillä on kyky rauhoittua. Koirassa on ikään kuin kaksi erilaista koiraa, siviili- ja harrastuskoira. Siviilikoira on helppo ja sosiaalinen, harrastuskoira taas on kentällä hyvin temperamenttinen ja aktiivinen, jolta ei tekemisen halu lopu kesken. Kisko on hyvin itsevarma koira. Sillä on suojelussa vahva saalis, mutta puolustus on kuitenkin sen moottori. Sillä on myös rauhallinen kokosuuote. Kisko on DM-geenitestillä testattu terveeksi, LTV0, SP0, VA0. Tuloksista löytyy AD, BH, SchH2, SG. Tänä vuonna tarkoitus saada vielä SchH3. Jalostustarkastettu 13/14.
 


Kuvat (c) Ilona Mikkonen


Ja tässä taas Evergrey's Reija eli Kara. Kara on hieman pehmeä ja sen tähden erittäin helposti koulutettavissa oleva koira. Se haluaa tehdä töitä, eikä se ole koskaan väsynyt tekemiseen. Kara on ihmisille erittäin ystävällinen, mutta sillä on myös tapana 'piilopomotella' ihmisiä niin, ettei ihmiset sitä edes välttämättä tajua. Se on myös erittäin saalisviettinen koira ja tuota viettiä onkin käytetty sen kouluttamisessa. Kara on kuvattu nuorempana luustoltaan täysin terveeksi (LTV0, SP0, VA0). Nyt 7-vuotiaana uudelleen kuvattuna sillä on iän tuomaa pientä kulumaa. Tämä pentue on Karalle neljäs pentue. Kara on jättänyt jälkeensä terveitä ja koulutettavuudeltaan hyviä koiria.
Tulevan pentueen sukutaulu löytyy täältä. Pentujen odotetaan syntyvän huhtikuun puolen välin jälkeen ja luovutus on kesäkuun alussa.

Ei kommentteja: